Bosna i Hercegovina     | 30.12.2019. 16:08 |

Imamović: Tuzlu očekuju nove investicije u 2020.

FENA Maja Nikolić

TUZLA, 30. decembra (FENA) – Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović na današnjem novogodišnjem prijemu za novinare posebno se osvrnuo na izazove koji stoje pred Tuzlom, a to je iznad svega migrantska kriza. 

On smatra kako granice s BiH treba na adekvatan način zatvoriti.

- Centri za migrante ne mogu biti centralizirani u velikim urbanim sredinama. Međutim, neko baš takvu ideju gura u najveći naseljeni grad u BiH, u Tuzlu – kaže Imamović.

Osim migranstke krize, gradonačelnik Tuzle je govorio i o novim investicijama koje se tiču uglavnom izgradnje novih stambenih i poslovnih objekata, kao i razvijanja informatičkih i ekonomskih firmi. Posebnu pozornost posvetio je inovatoru Suadu Bešliću, koji se vratio iz Njemačke i na ovom području donio inovaciju kvalitetne proizvodnje vatrogasnih vozila.

- Investicija 'Kristaliko' zvuči kao nevjerovatna, a urbanistička dozvola će, nadam se, biti izata 2020. godine - najavio je Imamović.

Podsjećanja radi, zgrada 'Kristaliko' bit će građena na zemljištu nekadašnje tvornice Livnice čelika Tuzla u centru Tule.

- To je investicija od milijardu konvertibilnih maraka. Ovo će biti najveća privatna poslijeratna privatna investicija u BiH. To je ogromna investicija i nemoguće je da neće porasti broj poslovnih subjekata - smatra Imamović.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović naglasio je da se nema vremena obazirati se na globalna politička zastrašivanja te da će svoj rad posvetiti ekonomiji i investicijama koje sve više pristižu u Tuzlu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Imamović: Ovo je velika prilika za sve sadašnje i buduće generacije u BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana