Bosna i Hercegovina     | 30.12.2019. 14:43 |

Džaferović uputio novogodišnju čestitku građanima BiH

FENA Saopćenje

navodi se u saopćenju iz Predsjedništva BiH.SARAJEVO, 30. decembra (FENA) - Godina koju ispraćamo bila je obilježena velikim političkim izazovima, tenzijama, a nerijetko i blokadama. Ipak, sami kraj godine je donio rješenje krize u vezi s formiranjem Vijeća ministara BiH, a rasplet je pokazao da su vrijedili strpljenje i istrajnost, navodi se u čestitki člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića. 

U političkim smislu, istakao je, najvažnija stvar za državu u 2019. godini je što je uspješno odbranjen princip vladavine zakona i osigurana perspektiva daljeg evroatlantskog puta naše zemlje. 

- Pokazali smo da su Ustav i zakoni ove države iznad bilo čije političke volje. Pokazali smo da je moguće doći do dogovora, kojim su najviše profitirali država Bosna i Hercegovina i svi njeni građani. 

Iako su ekonomski parametri ostali pozitivni, politička kriza je znatno usporila bh. ekonomiju. Zato je povećanje ekonomskog rasta najveći prioritet u idućoj godini. Sa dosta uređenijim političkim odnosima nego na kraju prošle godine, imamo razloga za optimizam u tom pogledu. 

U godini koja se bliži kraju, radovali smo se uspjesima naših sportista, privrednika, umjetnika i studenata, koji su po ko zna koji put potvrdili da smo zemlja vrijednih i talentovanih ljudi, koji znaju iskoristiti šansu kad im se pruži - naglasio je Džaferović.

 

Izrazio je uvjerenje da u idućoj godini možemo napraviti ogromne iskorake prema našem zajedničkom cilju, a to je država ravnopravnih građana i društvo jednakih šansi, u kojem će mladi ljudi moći planirati budućnost za sebe i svoju djecu.

Svim građankama i građanima uputio je iskrene čestitke povodom nadolazeće 2020. godine, uz želju za puno zdravlja, uspjeha i sreće, navodi se u saopćenju iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Lendo uputio čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije RBiH

Predsjedništvo BiH - Bajramska čestitka Željke Cvijanović

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana