Bosna i Hercegovina     | 30.12.2019. 14:27 |

Usvojen Program rada Vlade Brčko distrikta BiH za 2020. godinu

FENA Saopćenje

BRČKO, 30. prosinca (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na sjednici u ponedjeljak Program rada te vlade za 2020. godinu.

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić istaknuo je opredjeljenje Vlade da u narednoj godini implementira memorandum sa SCO grupacijom (STUDEN & CO Holding GmbH).

Naglasio je i nastavak aktivnosti na rekonstrukciji mosta Brčko – Gunja, kao i rješavanje vodoopskrbe na teritoriju Brčko distrikta BiH, priopćeno je iz Vlade distrikta.

"Dio projekta odnosi se na izgradnju glavnog magistralnog cjevovoda Potočari – Tvornica vode, s tim da će se raditi dodatni krak od naselja Brod do naselja Rašljani, kao i u drugim područjima koja nemaju riješenu vodoopskrbu. Bavit ćemo se nastavkom projekta Luka Brčko te očekujemo da će 2020. godinu obilježiti uspješni radovi na svim navedenim projektima", dodao je Šadić.

Usvojen je i Prijedlog odluke o usvajanju Glavnog operativnog plana obrane od poplava Brčko distrikta BiH za 2020. Godinu, kao i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava tekućih dotacija za razdoblje 1. siječnja do 31. ožujka 2020. godine u Uredu gradonačelnika.

Vlada Distrikta usvojila je i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava s pozicije Dotacije neprofitnim i drugim organizacijama za 2019. godinu u Odjelu za stručne i administrativne poslove – Pododjel za potporu mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udrugama građana – osmi dio, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada Distrikta osigurala oko milijun KM za štetu uzrokovanu afričkom svinjskom kugom

Za financiranje udruga umirovljenika Distrikta Vlada izdvaja 100.000 maraka

Vlada Distrikta izdvojila 600.000 KM za razvojačene branitelje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo