Bosna i Hercegovina     | 30.12.2019. 12:51 |

Učenici OŠ 'Husein ef. Đozo' sugrađanima poklonili predstavu 'Zimska čarolija'

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 30. decembra (FENA) – Učenici Osnovne škole "Husein ef. Đozo“ danas su svojim vršnjacima i ostalim sugrađanima izveli pozorišnu predstavu "Zimska čarolija“, kako bi im uljepšali novogodišnje praznike.

Tekst i režiju predstave potpisuje nastavnica Bosanskog jezika i književnosti Senada Aleta, dok je pokrovitelj organizacija World Vision.

- Željeli smo dati svoj doprinos u obilježavanju novogodišnjih praznika u Goraždu i moram reći da su djeca sjajno odgovorila zadatku. Riječ je o učenicima šestih razreda, članovima sekcije Književni klub i hora škole. U predstavi su učestvovali i učenici prvog, trećeg i četvrtog razreda koji su odlično dočarali zimsku čaroliju, što je potvrdila i reakcija publike - kazala je Aleta.

Naglasila je da su ovakvi događaji prilika da djeca pokažu ono što su naučila u okviru vannastavnih aktivnosti.

- Predstava govori o susretu stare i nove godine kroz interakciju sa publikom gdje su djeca pokazala sposobnost recitovanja, glume, pjesme. Divno je kada vidite rezultat, jer to su djeca od 11 godina koja u ovakvim prilikama pokažu impresivnu ozbiljnost. Sve je ovo rezultat timskog rada jer doprinos predstavi dale su i nastavnice Enisa Fočo koja potpisuje muziku te nastavnice razredne nastave Minka Živojević i Emila Geca koje su pomogle izradu scenografije i naravno direktorica škole Halida Kurtović koja uvijek podržava ovakve aktivnosti - pojasnila je Aleta.  

Podsjetila je da je "Zimska čarolija“ samo jedna u nizu predstava ove škole, koje se organiziraju bar jednom godišnje različitim povodima.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Vrijedna oprema za Civilnu zaštitu Grada Goražda i Općine Foča u FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo