Ekonomija     | 02.01.2020. 11:03 |

Poziv bh. kompanijama za učešće na sajmu GAST 2020

FENA Emir Felic

SARAJEVO, 2. januara (FENA) - Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obaviještena je od Splitskog sajma da će Međunarodni specijalizirani sajam GAST 2020, vodeći sajam hrane, pića i ugostiteljske opreme u Hrvatskoj, biti održan od 26. do 29.februara 2020. godine u Splitu.

Sajam GAST je najveći sajam prehrane, pića i ugostiteljske opreme u Hrvatskoj i široj regiji koji je već  25 godine centralno mjesto okupljanja kompanija i pripreme za turističku sezonu.

Izlagači iz sedam zemalja koriste platformu sajma GAST za prezentaciju stručnoj javnosti svojih noviteta,  da prezentiraju posebne ponude za turistički sektor te učestvuju u stručnim konferencijama vezanim na turizam.

Pored izlagačkog dijela, na sajmu GAST 2020 bit održan i bogat program zanimljivih događanja, najavili su organizatori.

U programu su: Turistička mreža, Dionizijana - međunarodno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića i svečana dodjela nagrada vinarima, Autohtona kuhinja, splitska gastro scena - gastro noviteti za turističku sezonu, svakodnevni Show Cooking, slastičarske radionice, kreiranje vinskih lista, vođene vinske radionice, barmen Show i kuharski humanitarni show: “Poznati u kuhinji”.

Sajam Split poziva bh. kompanije koje se bave proizvodnjom  hrane, pića, ugostiteljstvom, hotelijerstvom i namještajem da sudjeluju na sajmu kao izlagači.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Turistička zajednica KS najavila manifestaciju Sarajevo Winter Fest

Više od 20.000 noćenja u Kantonu Sarajevo za novogodišnje praznike

Za 11 mjeseci 2021. u BiH 875,8 hiljada turista, i dalje pozitivna očekivanja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo