Bosna i Hercegovina     | 28.12.2019. 14:07 |

Marić: Kritike u vezi nove većine bespotrebno unošenje panike

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO, 28. decembra (FENA) - Zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić smatra da su kritike u vezi s novom većinom u Kantonu Sarajevo bespotrebno unošenje panike među stanovnike kantona.

- Hitna sjednica je zakazana upravo zbog toga, jer se pojavilo jako puno izjava da će život stati. Taj pristup je samo ubrzao procese koji su se trebali desiti - rekao je Marić te dodao da nova većina nema uslova za rad, nema pečata niti tehničke službe.

Naglasio je da građani nemaju razloga za brigu te da će sve obaveze biti izmirene na vrijeme, bez obzira na informacije koje govore drugačije.

Zastupnica Demokratske fronte (DF) Bibija Kerla je kazala da je vanredna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo u potpunosti legalna.

- Imati većinu znači da je sve legalno. Sve po zakonu. Ja se nadam da će Vlada i premijer shvatiti da danas moraju doći na hitnu sjednicu, da usvojimo budžet i rebalans da zadovoljimo sve ono što je proceduralno za naše građane - naglasila je Kerla.

Kantonalna skupština će tokom dana održati još jednu hitnu sjednicu na kojoj će, kako su najavili, usvojiti budžet za 2020. godinu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Marić čestitao pravoslavni Božić: Zajednički se radujmo blagdanima

Marić pisao Schmidtu i pozvao ga da nametne Izmjene Statuta Grada Mostara

U Širokom Brijegu predstavljena prva zbirka pjesama Adrijane Marić

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!