Stranačke aktivnosti     | 28.12.2019. 09:57 |

Saopćenje za javnost KO SDP Sarajevo

FENA Saopćenje

Sjednica koju je za danas zakazala Smiljana Viteškić, SDA-ova dopredsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo, nelegalna je i nezakonita sjednica, zbog čega će se prema njoj pokrenuti i krivična odgovornost. 

Ona je neovlašteno i nezakonito zakazala sjednicu sa pozivom bez pečata i bez saglasnosti Kolegija Skupštine. U cijelom slučaju posebno je interesantna tolika žurba SDA, DF i SBB, ali i evidentna “obaveza” koju Smiljana Viteškić ima prema SDA.

U narednom periodu cjelokupna javnost će konačno saznati da li i kako SDA štiti od istraga u vezi sa nezakonitim usvajanjem Regulacionog plana Stup 2 te njene uloge u svojstvu predsjedavajuće Općinskog vijeća Ilidža, kada je svojim potpisima legitimirala Memićeve mutne radnje u vezi sa Tibrom.

Također, javnost će saznati u kojim javnim kantonalnim preduzećima i ustanovama su joj zaposleni najuži članovi porodice, i to upravo od strane SDA kadrova.

Kantonlni odbor SDP Sarajevo sa partnerima neće dozvoliti da se brutalno krše procedure, poslovnik, zakoni i Ustav samo zato što se nekome žuri i što je dobio zadatak da to mora završiti do Nove godine.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopštenje KO SDP BiH Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDP Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDP Sarajevo

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!