Bosna i Hercegovina     | 27.12.2019. 16:41 |

Tradicionalni prijem za novinare u Skupštini Brčko distrikta

FENA Saopćenje

BRČKO, 27. prosinca (FENA) - Suradnja novinara i predstavnika vlasti u Brčkom u godini na izmaku bila je zadovoljavajuća, ocijenili su predsjednik i dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i Ivo Filipović na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare.

Podsjećajući na neke od značajnijih dokumenata usvojenih u Skupštini Distrikta u 2019. godini, Kadrić je kazao kako Zakon o proračunu obvezuje vlast na drukčiji pristup u kreiranju proračuna koji će biti transparentniji u pogledu planiranja i trošenja sredstava, priopćeno je iz Skupštine Distrikta.

- Brčko je konačno dobilo i novi zakon o radu koji je usklađen s europskim standardima. Donijeli smo i nekoliko važnih odluka, odluku o sanaciji mosta na Savi i osigurali sredstva - kazao je predsjednik Kadrić.

Podsjetio je na uspješno završen projekt izgradnje obilaznice oko Brčkog, ali je ukazao i na oblasti u kojima nije urađeno dovoljno.

- Nismo načinili značajniji iskorak u smislu gospodarskog razvitka, ali smo stvorili dobru pretpostavku potpisivanjem memoranduma sa Studen holdingom i mislim da ćemo početkom godine krenuti u realizaciju dogovorenih projekata što će otvoriti mogućnost za privlačenje drugih investicija - dodao je, naglašavajući da je ispunjen najvažniji zadatak, a to je očuvanje političke stabilnosti u Brčko distriktu.

Dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović također je ukazao na značaj novog zakona o proračunu.

- Postojeći zakon je trebalo promijeniti jer mnogo toga nije bilo definirano, posebno kada su u pitanju potpore. Smatram da će novi zakon olakšati rad i da će građani biti zadovoljniji - rekao je Filipović.

Predstavnici Skupštine uručili su brčanskim novinarima prigodne darove, čestitali im božićne blagdane, Novu godinu i poželjeli uspjeh u životu i daljnjem radu, dodaje se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

Vijeće Europe izdalo je upozorenje zbog prijetnji srbijanskim novinarima

Godišnjica smrti srbijanske novinarke Vujasinović: Poslije 30 godina uzrok smrti se i dalje ne zna

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu