Stranačke aktivnosti     | 27.12.2019. 14:32 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

Klub SDA: Fortina vlada dovodi Tuđmanove i Vučićeve ljude da reformišu obrazovanje u KS

Vlada KS je, na sjednici 20. 12. 2019., formirala ekspertsko tijelo, koje bi trebalo da u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauku i mlade rukovodi reformskim procesima u obrazovnom sistemu KS, u iduće tri godine.

Pored ostalih, u ovo «ekspertsko tijelo» imenovani su Dragan Primorac i Srđan Verbić, bivši ministri obrazovanja Srbije i Hrvatske.

Dragan Primorac, kao član HDZ Hrvatske, bio je ministar obrazovanja Hrvatske, poznat po javnom hvaljenju lojalnošću Franji Tuđmanu i po potvrđenim sudskim optužnicama da je prinuđavao podređene da mu nabave službeni luksuzni WV Touareg 6.

Srđan Verbić, kao lični izbor Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, bio je ministar obrazovanja Srbije, za vrijeme čijeg mandata su organizirani masovni štrajkovi prosvjetnih radnika zbog smanjenja plata.

Očigledno je da su Fortinoj vladi jedini problem SDA, DF i SBB i svi koji vole ovu državu, a da su njihovi mentori zapravo u Zagrebu i Beogradu, što objašnjava pozadinu nijhovog antibosanskog političkog projekta u proteklih godinu dana.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana