Bosna i Hercegovina     | 27.12.2019. 15:06 |

Cvijanović s predstavnicima vjerskih zajednica o toleranciji i razumijevanju

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 27.decembra (FENA) - Tolerancija, razumijevanje i poštovanje su ključ za opstanak svih naroda na ovom prostoru, rečeno je nakon sastanka predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović s predstavnicima vjerskih zajednica u tom bh. entitetu.

Istaknuto je da su vjerske slobode veoma važne za svako demokratsko društvo, u kojem sve vjerske zajednice imaju ravnopravan tretman, saopćeno je iz kabineta entitetske predsjednice.

Cvijanović je upriličila sstanak za mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, episkopa banjalučkog Jefrema, episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija, episkopa bihaćko-petrovačkog Sergija, episkopa zahumsko-hercegovačkog Dimitrija, muftiju banjalučkog Nusreta ef. Abdibegovića i biskupa banjalučkog Franju Komaricu.

Na prijemu, kojem su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković,  član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, Cvijanović je saradnju republičkih institucija sa svim vjerskim zajednicama ocijenila dobrom, te istakla da je u RS stvoren ambijent za nesmetan rad i djelovanje svih konfesija.


Prijem u Palati RS je, kako je saopćeno, organizovan povodom obilježavanja “Dana RS” koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu