Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 27.12.2019. 11:27 |

OKK Sloboda otpustila trojicu košarkaša, a dovela novog Amerikanca

FENA

TUZLA, 27. decembra (FENA) - Lošiji rezultati od očekivanih u ovoj sezoni razlog su raskida ugovora OKK Slobode s trojicom košarkaša, kapitenom Emirom Čerkezovićem, Amarom Gegićem i Keithricom Jervonom Pressleyem.

Tuzlaci u ABA 2 ligi za sada ima učinak od tri pobjede i deset poraza, dok u prvenstvu BiH imaju pet pobjeda i šest poraza.

U klubu su već izvršili smjenu trenera, pa je umjesto Josipa Pandže došao Damir Mulaomerović i njegov je prijedlog da se raskinu ugovori s trojicom pomenutih igrača, koji u dosadašnjem toku sezone nisu opravdali povjerenje trenera i klupske uprave.

Cilj OKK Slobode u ovoj sezoni je ostanak u ABA 2 ligi i plasman u Ligu 6 prvenstva BiH, zbog čega će roster biti popunjen novim igračima.

Umjesto Pressleya na probi je novi Amerikanac, 22-godišnji Martaveous McKnight (22) i mogao bi debitovati na sutrašnjoj utakmici s ekipom Mladosti iz Mrkonjić Grada.

Klub iz Tuzle u ovoj sezoni angažovao je ukupno šest američkih košarkaša od kojih su otkaz dobila četvorica.

Inače, za novog kapitena ekipe imenovan je Walter Denzel Gregg, u ovoj sezoni uz Dejana Janjića najbolji igrač tuzlanskog tima.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode žele pobjedu protiv Mladosti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana