Bosna i Hercegovina     | 26.12.2019. 19:19 |

Institut za historiju UNSA obilježio 60 godina postojanja i rada

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 26. decembra (FENA) - Institut za historiju Univerziteta u Sarajevu obilježio je 60 godina postojanja i rada Svečanom akademijom koja je održana večeras u Sarajevu.

Vršilac dužnosti direktora Instituta Sedad Bešlija istakao je da je ta institucija jedan od pet naučno-istraživačkih instituta Univerziteta u Sarajevu, te da od kraja decembra nizom aktivnosti obilježavaju pomenuti jubilej.

- Večeras ćemo premijerno predstaviti promotivni film "60 godina Instituta za historiju" i dodijeliti zahvalnice pojedincima i ustanovama koji su doprinijeli radu i razvoju Instituta u proteklim decenijama - rekao je Bešlija.

Naveo je da su tokom 2019. izdali značajne publikacije kao što su monografija i dva časopisa, zatim knjigu "Arhivska građa za historiju srednjovjekovne Bosne" autora Esada Kurtovića kao kapitalno djelo, a održana je i međunarodna naučna konferencija "Prelomne godine bosanskohercegovačke prošlosti".

Svečanoj akademiji prisustvovao je rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, akademici Akademije nauka i umjetnosti BiH, te dekani i profesori fakulteta UNSA.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Svečana akademija u Vijećnici - Nezavisnost BiH se čuva, održava i jača na svakom pedlju zemlje

Svečanom akademijom obilježena 40. godišnjica Sarajevske olimpijade

U Rektoratu Univerziteta u Sarajevu promovirana knjiga 'Memoari Jelice Belović Bernadžikowski'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta