Bosna i Hercegovina     | 26.12.2019. 14:24 |

Završen prvi dio projekta 'Ujedinjeni u različitosti'

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 26. prosinca (FENA) - U ciklusu edukativnih radionica posvećenih kulturno-povijesnom naslijeđu, sudjelovalo je 140 učenika srednjih škola iz 11 općina Srednjobosanske županije (SBŽ). 

Radionice su održane u okviru projekta "Ujedinjeni u različitosti“, koji realizira Centar za edukaciju mladih (CEM), uz potporu Ministarstva vanjskih poslova SAD-a.

Kako su naveli iz CEM-a, ovime je završen prvi dio projekta, kojem je cilj, da kroz kulturno-povijesno naslijeđe općina SBŽ-a, promovira suživot, zajedništvo, ljepotu življenja, običaje, kulturu, te aktivizam i građansku odgovornost.

- Gradovi Bugojno, Busovača, Donji Vakuf, Fojnica, Gornji Vakuf/Uskoplje, Jajce, Kiseljak, Kreševo, Novi Travnik, Travnik i Vitez dobili su vršnjačke edukatore koji će educirati svoje školske kolege o zajedničkim vrijednostima i kulturnom blagu ovog kraja - kazao je glasnogovornik CEM-a Rismir Krajišnik.

U drugom dijelu projekta, koji počinje nakon zimskog raspusta, učenici će zajednički osmisliti prezentaciju svoje općine, koju će prikazati u svibnju 2020. godine na Sajmu gradova SBŽ-a, koji će biti održan na tvrđavi Stari grad u Travniku.

Projekt "Ujedinjeni u različitosti" financiran je grantom Ministarstva vanjskih poslova SAD-a.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

CEM Travnik nudi online programe za mlade

U Travniku kampanja '16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja'

U središnjoj Bosni počinje realizacija projekta 'Ujedinjeni u različitosti'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!