Ekonomija     | 25.12.2019. 10:51 |

Radionica za turističke vodiče 'Pričam ti priču'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. decembra (FENA) - Na radionici koja je za turističke vodiče održana u Sarajevu pod nazivom “Pričam ti priču“ , timovi turizmologa, stručnjaci iz oblasti komunikologije i turizma, ukazali su na potrebu za sinergijskim djelovanjem, te uspostavljanjem visokih i ujednačenih standarda kojima će na još bolji način predstaviti sve što Sarajevo i Bosna i Hercegovina pružaju. 

Na radionama, koje je organiziralo Udruženje turističkih vodiča „Vučko“ u saradnji sa UG Sarajevo susret kultura (SMOC), istaknuto da je cilj tehnike pripovijedanja pružiti nešto ekskluzivno i stimulirati svih pet čula kako bi turisti dobili jedinstveno iskustvo.

Predsjednik Udruženja „Vučko“ Mirza Omerhodžić je kazao da turistički vodiči mogu i žele prezentirati svoj grad i državu u najboljem svjetlu, i da je došlo vrijeme da vlasti konačno prepoznaju šta turistički vodiči znače za zajednicu uopšte, saopćeno je iz navedenog udruženja.

Komunikolog Nazif Hasanbegović je ukazao na metodu neurolingivstičkog programiranja (NLP) a koja omogućava bolji pristup ljudima, njihovo lakše razumijevanje, odnosno uspostavljanje povezanosti i usaglašenosti i sa potpunim strancima.

Iza svakog turističkog vodiča ali i svake turističke agencije, kako je kazao član Udruženja turističkih vodiča „Vučko“  Adnan Vlajčić, moraju stajati kvalitetna djela. 

- Efikasno koristimo svoje ‘tihe’ dane za razmjenu ideja, mišljenja, nadogradnju svog postojećeg znanja i održavanje bliske saradnje sa ljudima koji nam pomažu da uvijek ostanemo u kreativnom i inovativnom modu - rekao je Vlajčić.

Udruženje turističkih vodiča Sarajeva “Vučko” osnovano je početkom 2019.godine.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Turistička zajednica KS najavila manifestaciju Sarajevo Winter Fest

Više od 20.000 noćenja u Kantonu Sarajevo za novogodišnje praznike

Za 11 mjeseci 2021. u BiH 875,8 hiljada turista, i dalje pozitivna očekivanja

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'