Kultura     | 25.12.2019. 10:02 |

Udruženje LiNK ugostilo studente Univerziteta 'Džemal Bijedić'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. decembra (FENA) - Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar ugostilo je u svojim prostorijama studente  3. godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru u pratnji profesora Veldina Ovčine.

Tom prilikom, direktorica Alisa Gekić i stručna saradnica za podršku poslovnom sektoru Majda Penava studentima su predstavile misiju i ciljeve udruženja, kao i strateške pravce rada, saopćeno je iz LiNK-a.

Istaknuto je kako udruženje LiNK ima uspješnu dugogodišnju saradnju s Univerzitetom "Džemal Bijedić" kroz podršku stručnoj praksi i usavršavanju studenata, pri unapređenju nastavnih planova, provedbi projekata, marketing i poslovnih planova te drugih aktivnosti.

"Vođeni misijom da se ekonomski razvoj bazira na kvalitetnom i stručnom kadru, veliku pažnju posvećujemo obrazovanju i zapošljavanju. Trudimo se biti 'link' (poveznica) u pravom smislu riječi te konstantno raditi na uvezivanju i umrežavanju različitih interesnih skupina (mladih osoba, studenata, poslodavaca, institucija, nevladinih organizacija, medija i dr.)", istakla je Gekić.

Posebna pažnja, kako je navedeno, posvećena je projektu "Zajednički napori za 5 posto manje otpada", čija je implementacija započela u oktobru 2019. godine u okviru programa prekogranične saradnje BiH – Crna Gora, koji finansira Delegacija Evropske unije u BiH.

U okviru ovog projekta trenutno se provodi situaciona analiza upravljanja otpadom na području 6 opština iz BiH i CG, pri čemu je studentima predstavljena metodologija istraživanja te preliminarni rezultati, ističu iz LiNK-a.

Predstavljeni su i rezultati analize mjerenja zadovoljstva korisnika usluga LiNK kao pozitivan primjer korištenja savremenih statističkih i matematičkih metoda u poslovnim procesima, što je izazvalo posebnu pažnju studenata budući da oni rade na vlastitim istraživačkim projektima.  

Kroz interaktivnu diskusiju i praktične primjere razmijenjena su iskustva i praksa u istraživanju tržišta, te važnost upotrebe savremenih metoda prilikom donošenja poslovnih odluka.

"Izuzetno nam je zadovoljstvo što naši studenti imaju priliku vidjeti kako se u praksi obavljaju određeni zadaci i koliko je bitan temelj koji stiču tokom svog studija. Zahvaljujem udruženju LiNK na nesebičnoj podršci i radujem se nastavku saradnje", istakao je profesor Ovčina.

Obzirom na iskazan interes studenata za pokretanje vlastitog posla, istaknuto je kako će Udruženje LiNK pružiti podršku svim studentima, ali i mladim ljudima sa poduzetničkim idejama pri njihovim poduzetničkim poduhvatima, navodi se u saopćenju.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

U Federaciji BiH broj upisanih studenata manji za 6,1 posto, diplomiranih za 10,6 posto

UNSA - Potpisani ugovori o praksi i istraživanju za studente medicinske grupacije i PMF-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo