Sport     | 24.12.2019. 12:25 |

Memorijal "Asim Ferhatović Hase" otvaraju ekipe Željezničara i Vratnika

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 24. decembra (FENA) - Fudbalski klub Vratnik 28. i 29. decembra u maloj dvorani KSC Skenderija organizuje 27. međunarodni malonogometni memorijalni turnir "Asim Ferhatović Hase". Tradiocinalni turnir igra se u znak sjećanja na jednog od najboljih bosanskohercegovačkih nogometaša svih vremena.

Član Organizacionog odbora Mirsad Ibrić na pres konfrenciji kazao je da se novo rukovodstvo FK Vratnik opredijelilo da ovogodišnji i svi budući memorijalni turniri posvećeni Hasetu trebaju da imaju visok nivo i prema načinu organizovanja i prema sportskom renomeu učesnika.

- Hase je bio čovjek pun dobrote, human, inventivna osoba. U svakoj prilici tražio je mogućnost i način da svijet napravi boljim. Uvijek je predstavaljo konstantnu osobu, od ugleda u društvu dajući i ne štedeći sebe - kazao je Ibrić.

Po riječima načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, Asim Ferhatović nije samo legenda FK Sarajevo, grada i države.

- To je bio veliki čovjek i humanitarac koji je jako puno davao ljudima posebno u Starom gradu. Zahvaljujem se svima koji su podržavali i održavali ovaj turnir svih ovih godina - kazao je Hadžibajrić.

Nekadašnji reprezentativac bivše SFRJ Mirsad Fazlagić prisjetio se trenutaka igranja i druženja s legendarnim nogometašem u FK Sarajevo. 

- Asim Ferhatović kao čovjek bio je neponovljiv, njegov životni moto bio je 'pomozi svakome i učini za svakog'. Zahvalio bih svima koji čuvaju uspomenu na njegov lik i djelo, istinsku legendu grada, koji je iznad svega volio svoje Sarajevo - kazao je Fazlagić. 

Generalni sekretar FK Vratnik Mufid Zimić kazao je da je turnir i ove godine zadržao visoki rejting i međunarodni karekter što potvrđuju kvalitetni učesnici. 

Na ovogodišnjem Memorijalu nastupiti osam ekipa iz BiH i Srbije - Sarajevo, Željezničar, Velež, Slavija, Goražde, Dinamo Pančevo, Vratnik i prošlogodišnji pobjednik Olimpik.

Tokom pres konferencije obavljen je žrijeb grupa. U A-grupi će igrati Željezničar, Slavija, Velež i Vratnik, a u B-grupi Sarajevo, Olimpik, Goražde i Dinamo (Pančevo).

 U uvodnom susretu turnira, u subotu, 28. decembra, u 10.00 sati sastaju se Željezničar i Vratnik.  

Drugoplasirane ekipe će igrati za treće mjesto, a prvoplasirane u finalu, koje je na programu u nedjelju, 29. decembra, od 18.00 sati.

Pobjednik turnira osvojit će novčanu nagradu od 3.000 KM, drugoplasirani 2.000, a trećeplasirani 1.000 KM. Za učesnike su obezbijeđeni pehari i priznanja, a najbolji igrač koji podsjeća na Asima Ferhatovića dobit će 200 KM. Organizator je objezbijedio nagrade i za najboljeg strijelca, te najboljeg golmana turnira. 

Na turniru će se po tradiciji igrati revijalne utakmice u kojim će se sastati veretani Sarajeva i Željezničara te nekoliko kategorija mladih nogometaša i  nogometašica.

Raspred utakmica na 27. memorijalnom turniru "Asim Ferhatović Hase":

- subota, 28. decembra:
1. kolo:
A-grupa:
Željezničar - Vratnik (10.00)
Slavija - Velež (12.00)
B-grupa:
Olimpik - Goražde (11.00)
Sarajevo - Dinamo (13.00)
2. kolo:
A-grupa:
Slavija - Vratnik (16.00)
Željezničar - Velež (18.00)
B-grupa:
Olimpik - Dinamo (17.00)
Sarajevo - Goražde (19.00)

- nedjelja,  29. decembra:
3. kolo:
A-grupa:
Velež - Vratnik  (9.00)
Željezničar - Slavija (11.00)
B-grupa:
Goražde - Dinamo (10.00)
Sarajevo - Olimpik (12.00)

za treće mjesto (17.00)
finale (18.00)    

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

MNK Livac pobjednik 12. sezone BH Telecom Fair Play lige

Završena grupna faza BH Telecom Fair Play lige, poznati parovi 1/4 finala

Mali nogomet - Sarajevo i Željezničar predvode ekipe na 31. memorijalu 'Asim Ferhatović Hase'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta