Kultura     | 23.12.2019. 14:47 |

Komšić primio predstavnike AKCUS 'Seljo'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je predstavnike Akademskog kulturnog centra Univerziteta u Sarajevu „Seljo“ (AKCUS). Sagovornici su razgovarali o aktivnostima i programu koje „Seljo“ uspješno realizuje proteklih 70 godina, njegujući kulturno naslijeđe Bosne i Hercegovine.

Direktor „Selje“ Dževad Kordić istaknuo je da kontinuirano i uspješno svoje aktivnosti realizuju širom svijeta, te je zahvalio predsjedavajućem Komšiću na generalnom pokroviteljstvu koncerta nedavno održanog u Domu mladih, povodom obilježavanja značajnog jubileja.

Predsjedavajući Komšić je čestitao predstavnicima “Selje” obilježavanje 70 godina postojanja i rada, istaknuvši da je ovo značajan jubilej za kulturu Bosne i Hercegovine.

Pozdravio je njihov uspjeh i što kao organizacija iz oblasti kulture uspijevaju funkcionisati dugi niz godina na bazi finansijske samoodrživosti. Istakao je da na kvalitetan način njeguju tradiciju, kulturu i umjetnost Bosne i Hercegovine, te da ovakve koncepcije promocije kulturnog stvaralaštva BiH zaslužuju svaku pohvalu i sistemsku podršku.

Komšić je kazao da je od velikog značaja što AKCUS “Seljo” kontinuirano, sve ove godine, okuplja veliki broj mladih, usmjeravajući ih na različite vidove kulturnog stvaralaštva, kao kontrast različitim devijantnim pojavama koje su, nažalost, dijelom našeg društva.

Predstavnici Akademskog kulturnog centra Univerziteta u Sarajevu „Seljo“ uručili su predsjedavajućem Komšiću monografiju  „70 godina - 70 generacija“ – saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Komšić: Izmjene izbornog zakona dobre za poštenije izbore, sada se posvetiti drugim zakonima

Komšić: Odlazak književnog velikana Abdulaha Sidrana veliki gubitak za naše društvo i državu

Komšić: Odlična vijest za našu zemlju, hvala Evropskoj komisiji i zemljama članicama EU

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo