Bosna i Hercegovina     | 23.12.2019. 13:04 |

Tužiteljstvo BiH - Podignuta optužnica za krijumčarenje ljudi

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) - Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Selima Delića, rođenog 1997. godine u Bihaću, državljanina Bosne i Hercegovine i Amira Rizvića, rođenog 1969. godine u Cazinu, državljanina Bosne i Hercegovine.

Optuženi se terete da su, u namjeri pribavljanja nezakonite imovinske koristi, pokušali nedozvoljeno izvan područja graničnog prijelaza iz BiH prevesti šest osoba državljana Irana, od kojih i jedno maloljetno, koja nisu ispunjavala uslove za zakonit ulazak u R Hrvatsku.

Prema navodima optužnice, optuženi su 3.11.2018. godine ostvarili kontakt s njima poznatom osobom i prihvatili ponudu da za ugovorenu novčanu naknadu od 7.500 eura preuzmu krijumčarene osobe na području Bihaća, te vozilom prevezu prema granici sa R Hrvatskom.

Nakon toga su u blizini granice na lokalnom šumskom putu uočeni i zatečeni od pripadnika Granične policije BiH i dali su se u bijeg, nakon čega su pretragom terena i daljim aktivnostima policije pronađeni.

Optuženi se terete da su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi iz člana 189. stav 4. u vezi sa stavom 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv stranog državljanina zbog krijumčarenja osoba državljana Turske

Podignuta optužnica za krijumčarenje oko 16 hiljada kutija cigareta

Podignuta optužnica protiv Huse Golaća zbog sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom