Bosna i Hercegovina     | 23.12.2019. 13:36 |

Herceg posjetio 'Dječje vrtiće' i Udrugu 'Vedri osmijeh'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. prosinca (FENA) - U povodu nastupajućih božićnih i novogodišnji blagdana, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg posjetio je danas Javnu ustanovu "Dječji vrtići" Mostar i Udrugu roditelja i djece s posebnim potrebama "Vedri osmijeh".

Ravnateljica Javne ustanove "Dječji vrtići" i predsjednica Upravnog odbora Udruge "Vedri osmijeh" Danijela Kegelj govorila je o dosadašnjem radu i budućim planovima usmjerenim na poboljšanje kvalitete kako predškolskoga obrazovanja, tako i života djece s posebnim potrebama. Također, zahvalila je predsjedniku Hercegu na potpori u radu, nedavnoj donaciji vrtićkoj djeci u povodu blagdana sv. Nikole, kao i danas uručenim darovima članovima Udruge, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

"Brinuti o odgoju i obrazovanju djece od najranije dobi odgovorna je i zahtjevna zadaća. Stoga danas ovim posjetom želim izraziti zahvalnost svima koji su vrlo bitan dio odgoja i obrazovanja naših najmlađih. Želim istaknuti kako u ovoj ustanovi svakodnevno boravi oko 500 djece koja, uz potporu brižnih odgajatelja, stječu prva znanja koja će im biti temelj za sve što ih čeka kroz život“, kazao je predsjednik Herceg.

U susretu s članovima Udruge upoznao se s uvjetima boravka i aktivnostima koje provode, ističući potrebu još snažnijeg uključivanja cjelokupne zajednice kako briga o djeci i osobama s posebnim potrebama ne bi bila zasnovana samo na entuzijazmu pojedinaca.

"Potrebno je na sustavan način brinuti o svakom pojedinom građaninu kako bismo se svi osjećali punopravnim članovima našega društva", zaključio je Herceg zaželjevši svima sretne božićne i novogodišnje blagdane, stoji u priopćenju.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Milas u petak u Novom Travniku, sastat će se s načelnikom te obići Dom zdravlja i Srednju školu

Veleposlanik SAD-a u BiH u službenom posjetu Brčko distriktu

Bradara posjetila Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!