Bosna i Hercegovina     | 23.12.2019. 09:31 |

Toplane Sarajevo - Danas počinje isključenje dužnika

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) - Toplane Sarajevo na današnji dan potražuju od korisnika više od 90 miliona KM, od čega se preko 80 miliona KM odnosi na fizička, te preko 10 miliona na pravna lica.

- Navedena potraživanja su veliki teret za poslovanje Preduzeća, posebno s aspekta izmirivanja vlastitih obaveza u kratkom roku, ali i neophodnih investicijskih ulaganja, kako bi sistem funkcionisao uspješno na dugi rok.

Nova Uprava je donijela Odluku o nultoj stopi tolerancije prema korisnicima koji su prema zakonskim i internim pravilima dužnici izvan rokova, čime ispunjavamo zaključak Skupštine  i jednu od mjera Vlade Kantona Sarajevo o povećanju nivoa naplate. Danas krećemo sa prvim isključenjima i to pravnih lica što ćemo raditi aktivno u odnosu na prethodni period - saopćeno je iz Toplana Sarajevo. 

Pozivaju se korisnici, dužnici izvan rokova plaćanja, da u što kraćem roku izmire sva dospjela dugovanja, te na taj način izbjegnu sankciju isključenja grijanja i procesa prinudne naplate.

U saopćenju se napominje da redovna izmirivanja obaveza grijanja prema Toplanama direktno utičete na energetsku stabilnost Kantona Sarajevo i poboljšanje usluga koje se nude svim korisnicima.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Tokom naredne sedmice javni poziv za akciju 'Koliko potrošiš toplotne energije, toliko platiš'

'Toplane Sarajevo' - Preventivne mjere u cilju suzbijanja širenja koronavirusa

Enver Zornić razriješen dužnosti direktora Toplana

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!