Bosna i Hercegovina     | 22.12.2019. 16:29 |

Djeca iz župa Drvar i Bosansko Grahovo posjetila Šibenik

FENA Saopćenje

DRVAR, 22. prosinca (FENA) - Skupina od tridesetak djece osnovnoškolskog uzrasta iz župa Drvar i Bosansko Grahovo, u pratnji župnika don Davora Klečine, posjetila je Šibenik, gdje ih je ugostio župnik i upravitelj svetišta u Vrpolju don Ante Omazić.

 Put u Šibenik bio je nagrada djeci za sudjelovanje u kreativnim radionicama u kojima su tijekom došašaća izrađivali blagdanski nakit od čije su prodaje financirali sebi putovanje, ali i za njihov marljivi doprinos drugim župnim aktivnostima, priopćeno je iz Župe Drvar.

 Don Ante, inače i sam podrijetlom iz Banjalučke biskupije, goste je dočekao pred šibenskom katedralom, a potom i proveo kroz zdanje upoznavši ih s njezinom prošlošću. Djeca su imala prilike vidjeti i glasovitu katedralnu krstionicu, remek-djelo poznatog kipara Jurja Dalmatinca.

 Potom je upriličen posjet Interpretacijskom centru katedreale sv. Jakova - "Civitas sacra", smještenom u palači Galbiani, nakon čega je uslijedio uspon na tvrđavu sv. Mihovila odakle se pruža jedinstven pogled na grad Šibenik, Šibenski kanal i otoke šibenskog akvatorija. Posjet toj znamenitosti omogućio je ravnatelj Muzeja grada Šibenika Željko Krnčević, veliki prijatelj i čest gost u Bos. Grahovu i na planini Šator.

 U večernjim satima gosti su posjetili šibenski advent naziva "Adventura", smješten u Đardinu.

 "Djeca su se prepuna dojmova vratila u Drvar i Bosansko Grahovo obogaćeni jednim novim duhovnim, kulturno-povijesnim, ali i zabavnim iskustvom koje im je dao drevni grad Šibenik", navodi se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

U Drvaru proglašeno stanje elementarne nepogode

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom