Stranačke aktivnosti     | 22.12.2019. 12:08 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Čović glasao na izborima za predsjednika Republike Hrvatske

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović glasao je jutros na izborima za predsjednika Republike Hrvatske na biračkom mjestu u Osnovnoj školi “Petra Bakule” u Mostaru.

U izjavi za medije, nakon glasanja, predsjednik Čović je izrazio očekivanja da će danas biti pristojna izlaznost u Bosni i Hercegovini, jer su ovi izbori za nas jako važni.

-Ovaj put imamo zanimljive predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj, što se tiče nas, zna se, tu bar nema dileme, poručio je predsjednik Čović te dodao kako će se ipak, sve odlučiti u drugom krugu izbora.

-Imamo mogućnost, po zakonima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, glasovati, onda to pravo jednostavno treba i iskoristi. Za nas je posebno značajno što u prvih pola godine 2020. Hrvatska predsjedava Europskom komisijom, to bi značilo ako mi završimo ovaj posao u Bosni i Hercegovini, što se tiče Vijeća ministara, da možemo biti za istim stolom sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom u petom mjesecu u Zagrebu. I upravo taj odnos naš što gradimo s Republikom Hrvatskom na ovakav način, daje najveći značaj funkciji predsjednika u Republici Hrvatskoj. Mi stvaramo sebi bolji put nego što smo uradili zadnjih godinu dana kada je u pitanju europski put u Bosni i Hercegovini, naglasio je dr. Čović.

-Za nas Hrvate u Bosni i Hercegovini opet značajno, poruke koje dolaze s Pantovčaka, uvijek se daleko čuju i ja se nadam da ćemo imati kontinuitet tih poruka kako bi mi ostvarili potpunu jednakopravnost kada je u pitanju izborno zakonodavstvo u Bosni i Hercegovini. Pozvao sam sve glasače u Bosni i Hercegovini da podrže kandidata HDZ-a i vjerujem da ćemo o tome u konačnici 5. siječnja moći svjedočiti, zaključio je dr. Čović.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost NiP-a Mostar

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu