Bosna i Hercegovina     | 22.12.2019. 12:15 |

Donatorsko veče u Banjoj Luci za izgradnju centara djeci s poteškoćama u razvoju

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 22.decembr (FENA) – Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović organizovala je danas prijem za oko 160 mladih umjetnika, učesnika humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima".

Ta akcija održava se deseti put, a ove godine cilj je da se prikupi novac za izgradnju dva dnevna centra za djecu s poteškoćama u razvoju, u Banjoj Luci i Trebinju.

Cvijanović je pokrovitelj donatorske veče "S ljubavlju hrabrim srcima", a kako je navela, partneri su joj djeca i mladi talenti, koji će umjetničkim performansom pokušati da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za drugare.

Zahvalila je i mališanima iz Srbije i Poljske, koji učestvuju u akciji kako bi pomogli djeci kojima je pomoć potrebna.

Sofija Milošević iz Zvornika kaže da će njen hor večeras učestvovati na donatorskoj večeri i da joj je drago što će na taj način pomoći svojim drugarima.

Osim večerašnje donatorske večeri, do 31. decembra bit će aktivan i humanitarni broj 1411 posredstvom kojeg će građani moći da učestvuju u ovoj humanoj akciji.

Do sada je tokom ovih akcija prikupljen novac za djecu oboljelu od malignih bolesti i dijabetesa, za mališane sa posebnim potrebama i poremećajima u razvoju i autizmom, sa rijetkim genetskim bolestima, te za djecu sa poteškoćama pokreta.

Novcem prikupljenim u ovoj akciji sagrađeni su Roditeljska kuća i Centar za prevenciju razvojnih teškoća za majku i dijete, a obezbijeđena je i podrška Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Isak: Nakon saslušanja osoba u MUP-u KS tražit ću informacije o nastavku akcije 'Black tie 2'

Akcija 'Biljka za osmijeh roditelja i djeteta' za ljepše dvorište Roditeljske kuće Sarajevo

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu