Bosna i Hercegovina     | 21.12.2019. 10:16 |

Tuka sutra predvodi Humane zvijezde u utakmici za liječenje mališana

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 21. decembra (FENA) - Nogometna utakmica između ekipe Humanih zvijezda i veterana Nogometnog kluba Čelik, koja se s početkom u 17.00 sati sutra igra u Gradskoj areni "Husejin Smajlović", nastavak je humanitarne akcije za liječenje zeničkih mališana, devetogodišnjeg Ajdina Žigonje i petogodišnjeg Vedada Hadžića.

Humane će zvijezde predvoditi proslavljeni bh. atletičar Amel Tuka, dok će ekipu veterana Čelika bivši reprezentativci Nermin Šabić, Senad Brkić…

- Želim da iskoristim priliku da pozovem sve građane, prije svega grada Zenice i drugih gradova, da sutra dođu i kupnjom ulaznice, po cijeni od simboličnih pet KM, pomognu ovu akciju - kazao je na današnjoj pres-konferenciji Tuka, koji je istakao kako će svi najbolje pomoći ako se sutra odazovu događaju.

Tuka je poručio kako je u ovakvim situacijama neophodna solidarnost, pogotovo što se radi o dječici.

- Stavimo se u situaciju da sutra nama nešto zatreba. Jer, ako vi ne pomognete drugom, ne možete očekivati ni da neko pomogne vama - istakao je Tuka.

Predsjednik Sindikata profesionalnih nogometaša Bosne i Hercegovine Aldin Džidić, koji je jedan od začetnika ideje za odigravanje te utakmice, istakao je priliku da svi daju doprinos.

- Ovo nije utakmica koju je organizovao Aldin Džidić. Ovo je prilika da svi damo doprinos, kupnjom ulaznice. Našem pozivu odazvali su se humane zvijezde Fuad Muzurović, Alen Škoro… dok će veterane Čelika Nermin Šabić, Senad Brkić… Nadam se da će naši sugrađani sutra doći, da podrže akciju i vide stare asove - kazao je Džidić, koji je dodao i kako je bivši bh. reprezentativac, sada član njemačkog bundesligaša Herte Vedad Ibišević, malom Vedadu Hadžiću poslao dres sa svojim autogramom.

Otac malog Vedada, poznati zenički fotoreporter Jasmin Hadžić, zahvalio se sportašima i zvijezdama, koji su i njegovi poslovni saradnici, što su na takav način odlučili pomoći liječenje njegovog sina.  

- Dirnuti smo situacijom, vašim odzivom i ovim dobrim ljudima koji su uz nas. Dirnuti smo i borbom ovih malih heroja. Teško je bilo šta reći, osim da dođete i podržite bilo koji projekat, da podržite bilo koje dijete - kazao Hadžić.

Njegovom Vedadu je odstranjen tumor na mozgu, dok se devetogodišnji Ajdin liječi od dijagnoze rascjepa kičmene moždine.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo