Stranačke aktivnosti     | 20.12.2019. 15:43 |

Saopćenje za javnost Stranke za Bosnu i Hercegovinu

FENA Saopćenje

U posljednje vrijeme u Bosni i Hercegovini svjedoci smo  zabrinjavajućeg porasta ubistava koja su izvršena na izuzetno svirep i brutalan način.

Jedno takvo ubistvo se desilo u novembru ove godine na prostoru Brčko Distrikta BiH, kada je mladi Edin Zejčirović lišen života od strane tri lica. Nesretni Edin  je bio otet, brutalno fizički i na izuzetno ponižavajući način mučen, ubijen i bačen u rijeku Savu. Ovo svirepo ubistvo izazvalo je strah i uznemirenost bosanskohercegovačkih građana.

Za ovakva i slična djela  Krivični zakon  predviđa  kaznu dugotrajnog zatvora  u maksimalnom trajanju do 40 godina, koja nije adekvatna s obzirom na posljedicu te svirepost i brutalnost u samom izvršenju.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu zahtjeva poduzimanje hitnih mjera usmjerenih ka izmjeni krivičnog zakonodavstva sa ciljem da se za ova djela predvidi kazna doživotnog zatvora, obzirom na porast ubistva počinjenih na svirep i bezobziran način.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu će u narednom periodu svoj rad i angažman posebno usmjeriti u davanju inicijative i podrške uvođenja kazne doživotnog zatvora . Ovim putem pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine, a posebno stručnu javnost da daju podršku ovoj inicijativi, kako bi brže došli do njene realizacije.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Čavalić i Omerović predlažu strožije kazne za vozače pod utjecajem aklohola

Članovi predsjedništva Stranke za BiH iz Goražda podnijeli ostavke na sve stranačke funkcije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom