Bosna i Hercegovina     | 20.12.2019. 16:05 |

Osmanović uručio paketiće djeci s posebnim potrebama u Brčko distriktu BiH

FENA Saopćenje

BRČKO, 20. prosinca (FENA) - Predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović u petak je posjetio Treću osnovnu školu u Brčkom, gdje je učenicima u dva posebna razreda uručio darove prigodom novogodišnjih praznika i ujedno čestitao na nedavno osvojenom prvom mjestu u košarci na Specijalnoj olimpijadi u Tuzli.

 Osmanović je kazao da se ovim posjetom i darovima želi dati posebna pažnja učenicima i zahvaliti im se na njihovom trudu i prezentaciji škole i Distrikta.

 "S obzirom na to da je kraj prvog polugodišta i dolaze novogodišnji praznici odlučili smo i uručiti paketiće djeci, ali i čestitati na osvojenom prvom mjestu. Hvala im na trudu i prezentaciji ove škole i Distrikta. Pokazali su da mogu biti uspješni i najbolji", kazao je Osmanović, priopćila je Vlada Distrikta.

 Uručenju paketića prisustvovala je i Mara Matkić, voditeljica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje, i iskoristila priliku da još jednom čestita učenicima na uspjehu i da im poželi da nastave s dobrim rezultatima u školi, ali i u sportu.

 "U ovoj školi radi sedam stručnih suradnika s djecom kojoj je potrebna pomoć. Imamo veliki broj asistenata u nastavi i uočili smo veliki pomak kod te djece. Čestitam im još jednom na osvojenom prvom mjestu", kazala je Matkić.

 Ravnatelj Treće osnovne škole kazao je da su učenici do sada osvojili nekoliko zlatnih medalja na olimpijadama za djecu s posebnim potrebama i naglasio da vjeruje da će tim tempom nastaviti i dalje kako bi najbolje prezentirali svoj rad, ali i školu, navodi se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Zapovjednik EUFOR-a kod gradonačelnika Brčkog

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo