Sport     | 20.12.2019. 14:30 |

Ajnadžić i Buljubašić razgovarali o modernizaciji stadiona na Koševu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Sabrina Buljubašić održali su sastanak o temi modernizacije stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu. 

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Javne ustanove "Centar za sport i rekreaciju" koja uime Općine Centar, kao vlasnika i osnivača, upravlja stadionom na Koševu, saopćeno je iz Općine Centar.

Ajnadžić je istakao da i uprava kluba s Koševa, kojem je ovaj stadion matična baza, mora biti aktivno uključena u obnovu sportskog kompleksa s ciljem ispunjavanja uslova treće kategorije za odigravanje međunarodnih utakmica.

- Interes ove Općine jeste razvoj sporta, a posebno mi je bitan stav navijača koji iz ljubavi podržavaju klub. Svi smo svjesni da možemo sa postojećem infrastrukturom dostići samo treću kategoriju. Do sada smo uradili mnogo, a predstoji nam još veliki dio do našeg cilja. Stadion Koševo treba biti nacionalni ponos i on nije samo obaveza Općine Centar, već se tu moraju uključiti i drugi nivoi vlasti kao i Nogometni savez BiH - rekao je načelnik. 

Ističe da će za preostale radove na stadionu biti potrebno oko dva miliona maraka.

- U budžetu Općine Centar za 2020. godinu za ovu namjenu smo planirali 500.000 KM, a rebalansom u aprilu naredne godine ćemo izdvojiti još dodatnih 500.000 KM - objasnio je Ajnadžić i naveo da će u januaru naredne godine biti raspisan javni poziv za odabir firme za postavljanje novog travnjaka sa sistemom zagrijavanja.

Za ispunjenje uslova za treću kategoriju potrebno je, pored navedenog, urediti zonu za novinare sa press sobom, te postaviti brojčanike na ulazima za šta je raspisan javni poziv.

Predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo su izrazili spremnost za ulaganje određenih finansijskih sredstava u modernizaciju stadiona na Koševu, za šta će im biti umanjen iznos mjesečne rente ovog stadiona.

Na sastanku je također navedeno da će krajem januara naredne godine biti objavljen međunarodni javni poziv za odabir privatnog investitora za realizaciju projekta izgradnje novog stadiona i prateće infrastrukture na Koševu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo