Bosna i Hercegovina     | 20.12.2019. 11:43 |

PSBiH - Čović primio u oproštajni posjet šefa Ureda VE u BiH Stefaneka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović primio je danas u oproštajni posjet šefa Ureda Vijeća Europe u BiH Drahoslava Stefáneka.

Prilikom susreta razmijenjena su mišljenja o aktivnostima u kontekstu približavanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji, o političkoj situaciji u BiH, te o aktivnostima Vijeća Europe.

Sugovornici su se složili da je važno uspostaviti Vijeće ministara i parlamentarnu većinu u Zastupničkom i Domu naroda PSBiH, kako bi se imenovalo parlamentarno izaslanstvo BiH za sudjelovanje u radu i odlučivanju unutar Vijeća Europe.

Tijekom sastanka izraženo je pozitivno očekivanje za kompromis političkih partnera pri pronalasku rješenja koja će omogućiti uspješnu provedbu odluka Europskog suda za ljudska prava, kao i odluku Ustavnog suda BiH pri izmjeni Izbornog zakona BiH.

Na sastanku se razgovaralo i o projektima koje je Vijeće Europe realiziralo u BiH u proteklom vremenu, kao i trenutnim projektima. Sugovornici su izrazili zadovoljstvo dobrom suradnjom u proteklom mandatu.

Na kraju susreta Čović se zahvalio šefu Ureda Vijeća Europe u BiH Drahoslavu Stefáneku na njegovom radu tijekom mandata u BiH, te mu poželio mnogo uspjeha u nastavku diplomatske karijere, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo