Bosna i Hercegovina     | 20.12.2019. 11:25 |

Podržan projekat edukacije osoblja i roditelja iz EDUS programa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) - Sparkasse Bank dd BiH je u saradnji sa matičnom bankom Steiermaerkische Sparkasse podržala projekat nevladine organizacije EDUS čiji je cilj obrazovanje stručnog osoblja koje radi sa djecom s poteškoćama u razvoju, kao i seriju radionica za roditelje.

Ukupno 22 stručnjaka iz oblasti fizioterapije, pedagogije, učitelja, psihologije i socijalnih radnika su prolazili obuke kroz direktan rad sa djecom.

- Zbog nedostatka adekvatne podrške, mnogi od ovih mališana ne razvijaju korisne oblike komunikacije, što potiče njihovu socijalnu isključenost i predstavlja stalne izazove za njihove porodice. Stoga smo odlučno podržali ovaj obrazovni projekat, a naša podrška neće izostati ni ubuduće, jer obrazovanje direktno utiče na ekonomski razvoj i ključna je determinanta ljudskog potencijala - saopćili su iz Sparkasse bank dd BiH.

Dodatna vrijednost ovog projekta je i povećani broj edukovanih roditelja koji su sada u mogućnosti primijeniti efikasne metode rada sa svojom djecom.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ministarstvo civilnih poslova će sudjelovati u projektu 'Zdrave zajednice u BiH'

Postavka 'Stazom sjećanja' 5. aprila od Trga Djece Sarajeva do Baščaršije

Predstavljanje rezultata projekta 'Invertarizacija ihtiofaune u rijeci Buni'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo