Bosna i Hercegovina     | 20.12.2019. 10:31 |

Dom naroda PSBiH donio Odluku o imenovanju članova stalnih komisija

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) - Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je danas, na redovnoj sjednici, Donio odluku o imenovanju članova stalnih komisija tog doma - Ustavnopravne komisije, Komisije za finansije i budžet te Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.

Članovi Ustavnopravne komisije su: Asim Sarajlić, Amir Fazlić, Sredoje Nović, Lazar Prodanović, Bariša Čolak i Lidija Bradara.

U Komisiju za finansije i budžet imenovani su: Amir Fazlić, Denis Bećirović, Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Lidija Bradara i Marina Pendeš.

Komisiju za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda čine: Amir Fazlić, Fahrudin Radončić, Dušanka Majkić, Mladen Bosić, Marina Pendeš i Zlatko Miletić.

Po okončanju redovne, bit će održana i hitna sjednica Doma naroda na kojoj bi, između ostalog, trebalo da se nađe Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu, koji je u srijedu usvojio Predstavnički doma državnog parlamenta, kao i više finansijskih sporazuma.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!