Svijet     | 19.12.2019. 19:46 |

Pripadnik ruskog FSB-a ubijen, petorica ranjenih u napadu u Moskvi

FENA Internet

MOSKVA, 19. decembra (FENA) - Jedan pripadnik ruske službe sigurnosti ubijen je,  a petorica su ranjena kada je neidentifikovani napadač u četvrtak otvorio vatru pred moskovskim sjedištem službe, saopćili su zvaničnici.

Savezna služba sigurnosti, ili FSB, saopćila je da je napadač djelovao sam i da nije ušao u zgradu. Ranije je javljeno da je napadač „neutraliziran“ – termin koji obično koriste ruski zvaničnici kada ubiju napadača.

Ministarstvo zdravstva saopćilo je da je još pet ljudi ranjeno u pucnjavi, među kojima i dvojica pripadnika službe sigurnosti koje je teško ranio napadač.

FSB je saopćio da se pucnjava desila kod zgrade koja je direktno iza sjedišta službe na trgu Lubjanka.

Agencija, koja je glavni nasljednik  KGB-a iz sovjetskih vremena, nije pružila dodatne detalje niti je komentirala motive napadača.

Portparol Vladmira Putina, Dmitrij Peskov, izjavio je da je ruski predsjednik obaviješten o pucnjavi koja se desila kratko nakon redovne konferencije za novinare ruskog čelnika na kraju godine.

Otprilike u isto vrijeme kada se pucnjava desila, Putin je održao govor na svečanom koncertu u Kremlju održanom za FSB i ostalo sigurnosno osoblje.

U govoru povodom obilježavanja datuma osnivanja sovjetske tajne policije. Putin je pohvalio napore sigurnosnih agencija u borbi protiv terorizma i organiziranog kriminala, prenosi Associated Press.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Broj ubijenih u ruskom zračnom napadu na ukrajinski grad Černihiv porastao na 18

Broj ubijenih Palestinaca u izraelskoj ofanzivi na Gazu porastao na 33.899

Izraelski tenkovi prodrli u sjever Pojasa Gaze, ubili 11 Palestinaca

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'