Bosna i Hercegovina     | 19.12.2019. 12:22 |

MVPBiH - Brkić se sastao s veleposlanikom Republike Argentine Cernadasom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. decembra (FENA) - Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je danas, 19. prosinca, u posjet veleposlanika Republike Argentine za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Budimpešti Maximiliana Gregoria Cernadasa. 

Zamjenik ministra Brkić ocijenio je političke odnose između dvije zemlje dobrim i prijateljskim, bez otvorenih pitanja. Ukazao je na potrebu intenziviranja gospodarske suradnje koja je trenutno na nedovoljnoj razini, kao i potrebu održavanja dinamike bilateralnih susreta. Također je informirao veleposlanika o unutarnjopolitičkoj situaciji u BiH i aktivnostima na pristupanju europskim i euroatlantskim integracijama. 

Veleposlanik Cernadas izvijestio je zamjenika ministra o argentinskim predsjedničkim izborima održanim u listopadu ove godine. Izrazio je nadu da će uslijediti poboljšanje odnosa između Argentine i europskih zemlja, osobito nakon potpisivanja trgovinskog sporazuma Europske unije i Mercosura, koji čine Argentina, Brazil, Paragvaj i Urugvaj. 

Sugovornici su se usuglasili da bilateralna suradnja između dvije zemlje kako na političkom, tako i na polju gospodarstva, posebice turizma može i treba biti unaprijeđena u predstojećem razdoblju. Tomu bi svakako doprinijelo i otvaranje diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u Južnoj Americi, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Novoimenovani ambasador Pakistana uručio kopije akreditivnih pisama

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'