Ekonomija     | 19.12.2019. 11:23 |

Predstavnici Vlade KS i USAID-a o energetskoj efikasnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. decembra (FENA) - Projekt asistencije energetskom sektoru - EPA USAID Energy Policy Activit bio je tema sastanka predstavnika Vlade KS i USAID-a, zaduženih za njegovu realizaciju.

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Damir Filipović, ministar komunalne privrede i infrastrukture Vlade KS Srđan Mandić i saradnici iz Kabineta premijera Kantona Sarajevo dodatno su se informirali o aktivnostima USAID-a, kao i o aktivnostima nedavno pokrenutog EPA projekta.

Kako je dogovoreno, predstavnici EPA projekta pripremit će analizu o mogućnostima i benefitima implementacije obligacionih šema energetske efikasnosti u Kantonu Sarajevo u rezidencijalnom sektoru imajući u vidu da može, u značajnoj mjeri, doprinijeti unapređenju kvalitete zraka u Kantonu Sarajevo.

Razgovaralo se i o  mogućnosti za implementaciju aktivnosti vezanih za gasnu mrežu u Kantonu Sarajevo, imajući u vidu izazove subvencioniranja troškova gasa. 

- Ministar Mandić potvrdio je da (do kraja grijne sezone) do 15. aprila 2020. godine građani Kantona Sarajevo neće plaćati skuplji gas - navodi Pres-služba KS.

Na sastanku je istaknuto da je Vlada Kantona Sarajevo u ovoj godini pokrenula značajne aktivnosti kad su u pitanju energetska efikasnost i cijene gasa, s ciljem unapređenja kvalitete života za građane Kantona Sarajevo.

Predstavnici Vlade Kantona Sarajevo zahvalili su predstavnicima USAID-a za svesrdnu pomoć.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada KS - Više od sedam miliona KM za projekte u oblasti šumarstva

Skupština i Vlada KS - Abdulah Sidran će zauvijek biti dio duše Sarajeva

Vlada KS - Usvojen program utroška sredstava za zdravstvenu zaštitu životinja i sigurnost hrane

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'