Bosna i Hercegovina     | 19.12.2019. 10:12 |

MUPZDK - Sankcionisano 238 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

FENA Saopćenje

ZENICA, 19. decembra (FENA) - Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) su u dane protekla dva vikenda proveli pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području tog kantona. 

Aktivnosti policijskih službenika su bile usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su, istovremeno, sankcionisani počinioci i drugih prekršaja.

Kontrolisana su ukupno 2.343 vozača i vozila u saobraćaju, a 2.105 vozača je alkotestirano kojom prilikom je kod 234 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok su četiri vozača odbila alkotestiranje.

Za počinjene prekršaje vožnjom pod dejstvom alkohola vozačima je izdato 238 prekršajnih naloga, dok je 25 vozača lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje nadležne policijske stanice.

Uprava policije MUP-a ZDK upozorava vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa kako bi zaštitili sebe i osobe koje prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju.

Iz te uprave, istovremeno, podsjećaju da će se i u narednom periodu provoditi slične akcije u kojima će slučajevi vožnje pod dejstvom alkohola biti odmah zadokumentovani, a nesavjesni vozači sankcionisani, saopćeno je MUP-a ZDK.                                                                       

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sjeverna Makedonija: Drugi krug predsjedničkih izbora 8. svibnja

MUPZDK poduzima planske aktivnosti na obezbjeđenju utakmice BiH - Ukrajina

U Zenici uhapšeno pet osoba zbog prometa droge i držanja oružja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu