Regija     | 18.12.2019. 16:11 |

Novi ilegalni ulasci u Sloveniju, migrante iz Pakistana vozio Austrijanac

FENA Cvita Kusić

LJUBLJANA. 18. prosinca (FENA) - Slovenska policija je u utorak oko 22 sata kod Dobruške Vasi u južnom dijelu zemlje zaustavila vozilo 49-godišnjeg Austrijanca koji je u automobilu prevozio sedam migranata iz Pakistana, objavila je u srijedu policijska uprava Novo Mesto.

 Austrijski državljanin predan je sucu istrage uz kaznenu prijavu, dok policijsko postupanje prema migrantima još nije zaključeno, prenosi Hina.

 Istodobno, na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje granična policija je tijekom kontrole u  teretnom vozilu srbijanskih registarskih oznaka otkrila osam migranata iz Afganistana, te još četiri Afganistanca u vozilu s makedonskim tablicama, a svi su nakon postupka predani hrvatskim organima.

 Slovenija ove godine bilježi povećanje broja ilegalnih ulazaka u zemlju za 70 posto u odnosu na prošlu, a migracije su bile jedna od tema razgovora premijera Šareca u Srbiji, koju je službeno posjetio u utorak.

 Tom je prilikom istaknuo da policije dviju zemalja uspješno surađuju u upravljanju migracijama, ali da je to zajednički europski zadatak te da bez jedinstvenog dogovora na razini Europe neće biti djelotvornog odgovora na taj izazov.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Kipar apeluje na odlučnu akciju EU u zaustavljanju dolaska sirijskih izbjeglica preko Libana

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'