Kultura     | 17.12.2019. 15:12 |

Masterclass jazz radionicom počela proslava 22. rođendana MC-a Pavarotti

FENA Denis Leko

MOSTAR, 17. prosinca (FENA) - Program proslave 22 godine postojanja Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru počeo je Masterclass jazz radionicom koja je u utorak održana u studiju "A" navedenog centra, a čiji je osnovni cilj stvaranje edukativnih preduvjeta za kvalitetniju jazz scenu u gradu.

Mili Tiro iz Muzičkog centra (MC) Pavarotti kazao je u razgovoru za Fenu kako jazz nije dovoljno zastupljen u Mostaru.

- To je glazba koja spada u gradske i urbane sredine, a grad poput Mostara nema neku inicijaciju za jazz scenu. Ovom radionicom pokušavamo stvoriti tu neku jezgru jazza u gradu, napraviti edukativni ciklus radionica na kojima će djeca naučiti osnove sviranja jazza. Riječ je o harmonijama na gitari i bass gitari, osnovnim ritmovima na bubnju, a učit će i dio teorije, odnosno sve ono što bi se trebalo saznati za sami početak - naveo je Tiro.

Kazao je kako su organizatori pokušali pozvati najbolje bosanskohercegovačke glazbenike.

- Gitaru je predavao Dino Šukalo, bubnjeve Amar Češljar te bas gitaru Atila Aksoj, a nakon radionice, koja je otprilike trajala dva sata, oni su zajedno s polaznicima svirali i u praksi pokazali kako se to radi. Nadam se kako će ova radionica postati konstanta u našem gradu - istaknuo je Tiro.

Dodao je kako je navedena radionica samo jedan u nizu događaja koji će biti organizirani u sklopu ove proslave.

- Pripremljen je cijeli niz sadržaja povodom 22. rođendana Centra, a kojim ćemo predstaviti jako puno mladih umjetnika koji provode svoje vrijeme i stječu edukaciju u MC-u Pavarotti. Jazz radionica prvi je u nizu događaja, a već od sutra kreću projekcije animiranog filma koje će trajati do subote, 21. prosinca - naveo je Tiro.

U petak će, kako kaže, biti upriličena centralna manifestacija gdje će se predstaviti izložba učeničkih radova "Da nitko ne bude izostavljen - Svako dijete je važno" te jedan dio kreativno-edukacijskih radionica koje djeluju u sklopu redovitih aktivnosti Pavarottija, a riječ je o Plesnom klubu "Flash", horu "Pavarotti", školi gitare "Legato" i radionici animiranog filma.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Brnabić i članovi Vlade Srbije položili cvijeće na mjestu gdje je ubijen Đinđić

Obilježena 32. obljetnica 101. bosansko-brodske brigade HVO-a

Kosovo slavi 16. obljetnicu proglašenja nezavisnosti, Beograd ne priznaje državnost

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo