Bosna i Hercegovina     | 17.12.2019. 13:28 |

Švedskoj potrebni dobri partneri u BiH, a SBŽ ima veliki potencijal

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 17. prosinca (FENA) - Švedska kroz program razvojne suradnje pomaže Bosni i Hercegovini u brojnim procesima, a nastavit će podržavati i njena nastojanja za integriranje u Europsku uniju (EU), izjavila je danas u Travniku veleposlanica Švedske u BiH Johanna Strömquist, nakon sastanka u Vladi Srednjobosanske županije (SBŽ).

Ističući da je švedski program razvojne suradnje usmjeren na reformske procese koji će omogućiti BiH približavanje EU, veleposlanica Strömquist naglasila je da su njenoj zemlji za to potrebni dobri partneri u BiH.

- SBŽ ima veliki potencijal i pruža prilike u raznim oblastima, tako da smo danas razgovarali o tekućim projektima suradnje i budućim mogućnostima - kazala je novinarima.

Premijer SBŽ-a Tahir Lendo naglasio je da Vlada Švedske pruža značajnu pomoć BiH u oblastima demokratizacije, ekonomije i zaštite okoliša, te da je i na današnjem sastanku razgovarano o daljnjim mogućnostima.

Veleposlanica Strömquist i predstavnici Vlade SBŽ-a posjetili su kompaniju "Maguba" u Turbetu kod Travnika, koja se bavi proizvodnjom švedskih klompi.

- Danas smo i u posjeti firmama koje imaju kapital iz Švedske i to je priča o ljudima porijeklom iz BiH koji su zajedno sa Šveđanima napravili modernu tvornicu i zaposlili mlade ljude. To je, također, lijep primjer za sve koji misle ulagati u ovom kantonu - kazao je Lendo.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Kordić i Marić primili u nastupni posjet veleposlanicu Švedske u BiH

Vlada ŽSB najavila zakonsko reguliranje financiranja Turističke zajednice

Općina Gornji Vakuf-Uskoplje realizirat će tri projekta vrijedna 93.000 maraka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta