Stranačke aktivnosti     | 17.12.2019. 12:57 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje


Šešić: Zašto akterima afere sa poljskim jabukama nije oduzeta licenca za rad

 
Kako je moguće da preduzeća koje je akter prevare vezane za izvoz poljskih jabuka u Rusiju, ponovo dobije licencu za rad, upitao je danas Davor Šešić, poslanik SDS.

On je rekao da se neoduzimanjem licence ovom preduzeću šalje pogrešna poruka privrednim saradnicima u inostranstvu i investitorima.

Podsjetio je da je zbog neodgovornog ponašanja ovog preduzeća načinjena ogromna šteta ugledu zemlje i domaćoj proizvodnji.

„ Da li je ovo preuzeće na bilo koji način kažnjeno i da li mu je neko uzelo licencu za rad? Kakva se poruka šalje ovakvim ponašanjem i da li to znači da naše institucije podržavaju plagijat, šverc, lažno predstavljanje i da li se na tome treba zasnivati naša privreda“, upitao je Šešić u obraćanju u Narodnoj skupštini.

On je podsjetio da su zbog neodgovornog ponašanja ovog preduzeća, domaći proizvođači jabuka mogli izgubiti rusko tržište.

„Treba zanati da je ministar spoljne trgovine BiH Mikro Šarović uz velike napore omogućio izvoz voća i povrća u Rusiju. Cijeli taj posao je mogao biti ugrožene zbog pametnjakovića koji su mislili da mogu prevariti Rusiju i prodavati im poljske jabuke umjesto domaćih“, kazao je Šešić.


Sektor za politiku i medije SDS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'