Kultura     | 18.12.2019. 13:50 |

Koncert violinistice Arine Behlilović u okviru programa '19. u 19'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. decembra (FENA) - Jevrejsko kulturno-prosvjetno i humanitarno društvo "La Benevolencija" u saradnji sa Jevrejskom opštinom u Sarajevu u okviru tradicionalnog kulturnog programa "19. u 19" organizirat će u četvrtak koncert violinistice Arine Behlilović.

Koncert će biti održan u velkoj sali Jevrejske opštine u Sarajevu, a ulaz je slobodan.

Na programu će se naći Antonio Vivaldi - Ottorino Respighi Sonata in Re per violino e basso, Moderato a fantasia, Allegro moderato, Largo te Vivace, potom J.S.Bach Allemande i Giga iz Partite No II u d-molu BWV1004, te Wolfgang A. Mozart Koncert za violinu No.3 u G-duru, KV 216, Allegro, Adagio, Rondo: Allegro.

Arina Behlilović rođena je 29. jula 2003. godine u Tuzli. Violinu počinje učiti sa sedam godina, u klasi profesorice Ivane Arnold. Za vrijeme školovanja imala je značajne i uspješne nastupe i učestvovala je na raznim takmičenjima u Tuzli, Sarajevu, Beogradu, Zagrebu i Salzburgu.

Na kantonalnim, federalnim i međunarodnim takmičenjima osvojila je 13 prvih nagrada, među kojima su i dvije specijalne, 2014. i 2017. godine. Učestvovala je na brojnim seminarima i masterclassima. Ove godine je bila članica evropskog simfonijskog orkestra mladih (ESYO) u Italiji, na ljetnoj i jesenjoj koncertnoj turneji u Trstu, Milanu i Bolonji. Nastupa kao solistica kamernog orkestra Škole, a nastupala je i kao solistica sa kamernim orkestrom Muzičke akademije Sarajevo, orkestrom "Amoroso" iz Leskovca, te kao članica Banjalučke filharmonije.

Trenutno, Arina Behlilović učenica je trećeg razreda Srednje muzičke škole "Čestmir Mirko Dušek" u Tuzli u klasi profesorice Nataše Kakeš, a pohađa i časove kod profesora Davida Kamhija, saopćeno je iz "La Benevolencije".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ramazan u Mostaru: U Kulturnom centru Mostar-Sjever održan predramazanski koncert

Održan koncert kamerne muzike posvećen 150. obljetnici rođenja Schönberga i Hahna

Humanitarni koncert pod maskama u nedjelju u Kosači

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo