Regija     | 16.12.2019. 15:28 |

Crna Gora: Opasni kriminalci iz Albanije ubili crnogorskog policajca

FENA Agencije

PODGORICA, 16. prosinca (FENA) - Troje napadača, albanskih državljana, koje se sumnjiči da su u nedjelju u Igalu ubili crnogorskog graničnog policajca opasni su kriminalci koje albansko tužiteljstvo već traži zbog kaznenih djela ubojstva, pokušaj ubojstva i zavjere, objavili su u ponedjeljak crnogorski mediji.  

Mediji su ranije su objavili da su uhićeni napadači državljani Kosova.

Pripadnik granične policije Milutin Leković ubijen je u nedjelju u Igalu, u blizini granice s Hrvatskom, nakon što je pokušao uhititi tri osobe koje kod sebe nisu imala identifikacijske dokumente. Tom prilikom, kako je priopćeno iz crnogorske policije, jedna od uhićenih osoba sa zadnjeg sjedišta policijskog automobila ispalila je metak u potiljak Lekoviću, koji je od zadobivenih ozljeda preminuo u nedjelju kasno navečer.   

Napadači su, nakon što pucali u policajca, pobjegli pokušavajući ilegalno prijeći granicu između Crne Gore i Hrvatske, a na području Sutorine gdje je došlo do novog vatrenog obračuna te je jedan napadač pogođen iz vatrenog oružja i drugo dvoje također svladano. 

Crnogorska policija priopćila je da će vodeći ljudi ministarstva unutarnjih poslova poduzeti sve mjere u skladu sa zakonom i Ustavom u cilju zaštite policijskih službenika te je najavljeno da će biti podržana inicijativa da se za ubojstvo policijskog službenika na dužnosti uvede doživotna zatvorska kazna, prenijela je Hina.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo