Kultura     | 16.12.2019. 14:12 |

Muzički centar Pavarotti iz Mostara slavi 22. rođendan

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. prosinca (FENA) - Muzički centar Pavarotti u prosincu obilježava 22 godine postojanja, koje će proslaviti nizom kulturno-edukacijskih aktivnosti za sve uzraste.

Program će početi u utorak, 17. prosinca, masterclass jazz radionicom koja će se održati u studiju "A" Pavarotti centra u 13 sati, a čiji je osnovni cilj stvaranje edukativnih preduvjeta za kvalitetniju jazz scenu u gradu.

Radionicu će voditi ponajbolji bh. glazbenici i to Dino Šukalo (gitara), Amar Češljar (bubnjevi) i Attila Aksoj (bass gitara). Metoda rada zasniva se na upoznavanju polaznika s povijesti jazza te razgovoru o najznačajnijim jazz glazbenicima i najčešće korištenim instrumentima u jazz izrazu.

Polaznicima će, također, biti omogućena edukacija o osnovama jazz harmonije i ritmova na gitari, bass gitari i bubnjevima, odnosno stvaranju jazz kompozicije i stilovima jazza. Na kraju radionice predviđeno je zajedničko muziciranje polaznika i edukatora.

Već narednog dana, 18. prosinca, u prostorijama Pavarottija počinje Kamp animiranog filma koji će trajati do 21. prosinca, u organizaciji Kluba animatora Neretva.

U sklopu Kampa održat će se radionica crtanog filma koje će okupiti 15 mladih polaznika iz Mostara, Neuma i Sarajeva.

U petak, 20. prosinca, bit će upriličena završna izložba učeničkih radova "Da nitko ne bude izostavljen - Svako dijete je važno", u okviru projekta "Moja škola,vrtić - za svako dijete", kojeg u suradnji s Pavarotti centrom organiziraju IV. osnovna škola Mostar, Srednja građevinska škola i PPU "Planet Montessori".

Istoga dana, u 17:30 sati, publici će svoj rad predstaviti i jedan dio kreativno-edukacijskih radionica koje djeluju u sklopu redovitih aktivnosti Pavarottija, a riječ je o Plesnom klubu "Flash", horu "Pavarotti", školi gitare "Legato", te radionici animiranog filma, kojeg Pavarotti centar realizira u suradnji s klubom animatora "Neretva", navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu