Stranačke aktivnosti     | 15.12.2019. 16:10 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić još jednom je potvrdio da je Bosna i Hercegovina dobila ANP i da pod nazivom „Program reformi“ putuje u Brisel što predstavlja novu trasu puta BiH ka NATO.

„Komšić je nekoliko puta rekao da je Predsjedništvo BiH potpisivanjem 'Programa reformi' zapravo potpisalo ANP i to više ne treba i ne smije da se krije. Pozivamo srpskog člana Predsjedništva da objavi 'Program reformi' i da kaže građanima Srpske da li idu u NATO, kojim putem, šta će to da predstavlja za Srpsku i kakva je uloga institucija Republike Srpske u tom procesu“, istakla je poslanik Partije demokratskog progresa u PS BiH Mira Pekić.

Ona je podsjetila da Dodik nedjeljama govori da „Program reformi“ nije ANP, ali ne pokazuje dokaz. Gdje je dokument, pita Pekićeva.

„Ako 'Program reformi' ne znači ANP, neka Dodik pokaže papir koji su potpisali sva tri člana Predsjedništva i demantuje hrvatskog člana Predsjedništva koji je javno istakao da u Brisel ide ANP pod nazivom 'Program reformi BiH' koji sadrži obaveze koje je BiH preuzela kada je u pitanju Akcioni plan za članstvo u NATO - istakla je Mira Pekić.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo