Sport     | 15.12.2019. 11:18 |

NBA: Šarić upisao šesti double-double u porazu Phoenixa

FENA Agencije

MEXICO CITY, 15. prosinca (FENA) - Hrvatski košarkaš Dario Šarić sinoć je upisao šesti double-double ove sezone u porazu svojih Phoenix Sunsa od San Antonio Spursa, dok je Ivica Zubac u porazu svojih LA Clippersa ubacio četiri koša. 

San Antonio Spurs su sa 121-119 nakon produžetaka slavili protiv Phoenix Sunsa u utakmici koja je igrana u Mexico Cityju, a Šarić je u 38 minuta zabio 19 koševa (šut iz igre 8/17, trice 1/6) uz sjajnih 17 skokova, što mu je rekord karijere, i četiri asistencije, prenijela je Hina. 

Patty Mills je predvodio pobjedničku momčad sa 26 ubačaja, uključujući i šut 1.7 sekunde prije kraja produžetka za slavlje San Antonia. LaMarcus Aldridge, DeMar DeRozan i Dejounte Murray su svaki zabili po 18 koševa za Spurse kojima je ovo četvrta pobjeda u zadnjih šest utakmica. Luka Šamanić nije ulazio u igru za San Antonio.

Ricky Rubio je bio najbolji strijelac Phoenixa sa 25 koševa i 13 asistencija, dok je Frank Kaminsky dodao 22 koša i sedam skokova. 

I LA Clippers Ivice Zubca su poraženi, sinoć su sa 109-106 od njih bolji bili domaći Chicago Bulls kojima je pobjedu donio Zach LaVine polaganjem dvije sekunde prije kraja a onda i jednim slobodnim bacanjem.

LaVine je utakmicu završio sa 31 košem, a Thaddeus Young je ubacio 17 koševa za Chicago.

Kod Clippersa je najbolji bio Montrezl Harrell sa 30 ubačaja, dok je Paul George zabio 27 koševa. 

Milwaukee Bucks nastavljaju s pobjedama, sinoć su upisali 18. po redu, sa 125-108 su svladali gostujuće Cleveland Cavalierse. Ovo je najdulji pobjednički niz u povijesti Milwaukeeja nakon sezone 1970./71. kada su momčad do 20 pobjeda u nizu vodili Oscar Roberston i Kareem Abdul Jabbar. Da bi ova momčad izjednačila taj rezultat mora u sljedeće dvije utakmice pobijediti Dallas Maverickse i Los Angeles Lakerse. 

Milwaukee, koji je na poluvremenu vodio sa 18 koševa, a onda tu prednost povećao i na 28, predvodio je Giannis Antetokounmpo sa 29 koševa, dok je Khris Middleton ubacio 24. Dragan Bender nije ulazio u igru za Milwaukee. Kevin Porter Jr. je bio najbolji u redovima Cavaliersa sa 15 koševa, a Ante Žižić je u šest minuta na terenu stigao do stopostotnog učinka, zabio je šest koševa iz tri šuta iz igre.

Miami Heat su u gostima sa 122-118 nakon produžetaka slavili protiv Dallas Mavericksa koji su ostali bez Luke Dončića. Mladi Slovenac je odmah na početku ozlijedio gležanj.

Jimmy Butler je zabio 27 koševa za Miami, Tyler Herro je dodao 19, a Bam Adebayo je upisao triple-double sa 18 koševa, 11 skokova i 10 asistencija. Tim Hardaway Jr. je postigao šest trica u ukupnom učinku od 28 koševa, a Kristaps Porzingis je dodao 22 poena i 14 skokova za Maverickse.

(FENA) M. K.

NBA

Vezane vijesti

Sunsi poraženi u Bostonu, Nurkić ponovo dominirao pod koševima

Devet poena Garze u porazu Minnesote od LA Lakersa

Nevjerovatan učinak Nurkića u porazu Sunsa od Thundera, oborio rekord franšize

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo