Stranačke aktivnosti     | 15.12.2019. 11:08 |

Priopćenje za javnost Mladeži HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Puna potpora Mladeži HDZ BiH Kolindi Grabar-Kitarović – glas Hrvata iz BiH se mora i dalje čuti.

U subotu 14. prosinca 2019. godine u Ljubuškom je održana IV. redovita sjednica Predsjedništva i I. redovita sjednica Središnjeg odbora Mladeži HDZ-a BiH.

Domaćini na sjednici bili su dužnosnici HDZ-a BiH iz Ljubuškog predsjednik Skupštine ZHŽ Jelčić, ministar unutarnjih poslova ZHŽ Grbavac, gradonačelnik Ljubuškog Barbarić i predsjednik OO Mladeži HDZ-a BiH Ljubuški Bebek. Uz želje za uspješan rad na ovim sjednicama domaćini su u uvodnom izlaganju istaknuli dobru poziciju Mladeži HDZ-a BiH  u Ljubuškom i brojne projekte koje predvode mladi na ovom području. 

Na sjednicama mladi iz cijele Bosne i Hercegovine, predstavnici svojih lokalnih i županijskih organizacija težišno su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u kontekstu nadolazećih predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj koji će biti održani u nedjelju, 22. prosinca.

S time u vezi jasno i nedvosmisleno istaknuta je potpora kandidatkinji HDZ-a i aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar- Kitarović čiji je dosadašnji rad ocijenjen kao ukupno kvalitetan, a posebno je istaknuta aktivna uloga koju je imala prema Hrvatima u BiH i BiH u cijelosti.

„Imajući u vidu politiku Vlade Republike Hrvatske prema Hrvatima u BiH koja se u protekle četiri godine ogleda u otvaranju dva nova konzulata u BiH, otvaranjem dopisništva HRT-a i ureda Hrvatske gospodarske komore, ali i kontinuiranu potporu brojnim projektima u cijeloj BiH gdje živi hrvatski narod jasno je kako je nužno podržati kandidatkinju koja ima potporu upravo Vlade Andreja Plenkovića“, na sjednici je naglasio predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić.

Na sjednicama je razgovarano i o dosadašnjim aktivnostima Mladeži HDZ-a BiH, kako na središnjoj razini tako i na lokalnim razinama. Naglašena je aktivna uloga M HDZ-a BiH u radu stranke u cjelini te su upućeni izrazi potpore vodstvu HDZ-a BiH u razgovorima koji su rezultirali deblokiranjem procesa formiranja Vijeća ministara BiH ali i zadržavanjem europske i euroatlantske perspektive BiH što je od ključnoga značaja za hrvatski narod. Vodstvo Mladeži HDZ-a BiH pozvalo je kolegice i kolege te sve mlade na još predaniji i ustrajniji rad na području cijele BiH. 

Mladež HDZ-a BiH usvojila je na sjednicama i okvirni plan rada za 2020. godinu u kojemu, kao i do sada dominantnu ulogu ima predan terenski rad na korist svih slojeva društva, a prije svega mladih. 

Goran Bošnjak

Glavni tajnik Mladeži HDZ-a BiH

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Ministrica Leko vjernicima MIZ Ljubuški zaželjela da im Bajram donese mir i sreću

Osnovna škola u Vitini dobit će novu fasadu

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu