Bosna i Hercegovina     | 14.12.2019. 18:33 |

Konferencija 'Reforma izbornog zakonodavstva' - BiH potreban novi izborni zakon

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 14. decembra (FENA) - Prvog dana konferencije „Reforma izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini“, koja se u organizaciji Škole za političke studije Vijeća Evrope u BiH održava u Sarajevu, istaknuta je potreba donošenja novog izbornog zakonodavstva u BiH.

To je za Fenu izjavio direktor Škole i uposlenik Vijeća Evrope Esad Mavrić navodeći da ideja organizatora nije nametati rješenja već omogućiti platformu za razgovor i ponukati na dijalog o ovoj temi.

Gotovo sve parlamentarne stranke podržale su održavanje skupa, kazao je također Mavrić te za sutrašnji nastavak konferencije najavio sesije i učešće lidera i predstavnika parlamentarnih stranaka, odnosno njihovih zastupnika u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Osim domaćih aktera među kojima su predstavnici Centralne izborne komisije BiH, na ovaj skup su pozvani i prestavnici međunarodnih organizacija i institucija u zemlji.

-  Imajući u vidu trenutnu političku situaciju i posebno nedostatak političkog dijaloga, ovu temu smatramo izuzetno važnom za jačanje političke saradnje i stabilizaciju ukupnih odnosa s ciljem nastavka reformskih procesa i ukupne demokratizacije društva - naveli su organizatori iz Škole za političke studije Vijeća Evrope.

Konferencija se održava od 14. do 16. decembra.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Čović: Pravna država ne može zaživjeti dok nam netko nameće rješenja

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom