Ekonomija     | 13.12.2019. 16:32 |

Pucar: Brčko ima ozbiljne kompanije koje pozitivno utječu na gospodarstvo

FENA Saopćenje

BRČKO, 13. prosinca (FENA) - Šef Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler posjetio je Agroindustrijski kompleks Studen Holdinga u Brčkom te tom prigodom obišao proizvodne pogone tvornice za proizvodnju jestivog ulja Bimal, Rafineriju šećera Studen-Agrana i proizvodnju brčanske kave Mingos.

Direktorica Korporativnih komunikacija Studen Holdinga Nataša Pucar kazala je kako je svaka posjeta Agroindustrijskom kompleksu Studen Holdinga značajna potvrda da Brčko ima ozbiljne kompanije koje pozitivno utječu na gospodarstvo i brendiranje Brčko distrikta.

Prilikom posjete razgovaralo se i o ekonomskim temama, gospodarskom ambijentu u Brčkom, te daljim ulaganjima, a jedna od tema bila je i nedavno potpisivani Memoranduma o razumijevanju između Vlade Distrikta i Studen Grupe, što je prvi preduvjet za realizaciju predstavljenih poslovnih investicija u Brčkom, priopćeno je iz Studen Grupe.

Posebno je predstavljena i posljednja akvizicija Bimal Grupe čime je Bimal preuzeo tvornicu jestivog ulja "Novo sunce" u Somboru.

- Studen Holding svoje visokokvalitetne proizvode tradicionalno izvozi u zemlje Europske unije, a sa svojim partnerima iz Austrije gdje je i sjedište Studen Grupe, te Ujedinjenom industrijom ulja (VFI) i Agrana Grupom zajedno radimo na rastu našeg poslovanja - kazala je Pucar.

Ova posjeta potaknula je razgovor i o drugim temama koje su od značaja za razvoj gospodarstva, a posebno infrastrukturu koja je neophodna za nesmetano kretanje roba, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Hifa-oil obilježava 20 godina uspješnog poslovanja

Samsung očekuje rast profita od 52 posto

Sarajevski aerodrom u 2021. opslužio 767.133 putnika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'