Bosna i Hercegovina     | 13.12.2019. 15:33 |

Braća Kovačević iz Brčkog optužena zbog teških krađa

FENA Saopćenje

BRČKO, 13. prosinca (FENA) - Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH optužilo je Muharema (19) i Sulju Kovačevića (21) iz Brčkog da su posljednjih mjeseci teškim krađama u tom gradu u više navrata iz trgovinskih i stambenih objekata oduzimali prodajne artikle i novac.

 Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta, oni se terete za suizvršiteljstvo u teškim krađama počinjenim početkom rujna u dvije trgovinske radnje i u jednoj kući u Brčkom.

 "S druge strane, prvooptuženi se dodatno tereti da je u dužem razdoblju teške krađe počinio u još četiri trgovinska objekta i u jednoj kladionici u Brčkom", izvjestilo je u petak Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH.

 Braći Kovačević stavljeno je na teret da su 3. rujna po prethodom dogovoru, a radi pribavljanja imovinske koristi, nakon provaljivanja, iz trgovinskih objekata Dabar i Juventa oduzeli novac i prodajne artikle vrijednosti 800 maraka.

 Također se terete da su tog dana zajedno provalili i u jednu kuću u Brčkom, dok su se unutra nalazili vlasnici, odakle su oduzeli novčanik s 50 maraka.

 Muharemu Kovačeviću dodatno se stavlja na teret da je od 10. kolovoza do 11. studenoga u još pet navrata sam provaljivao u trgovinske i druge poslovne objekte. On je optužen da je iz trgovinskih radnji TO, Duga Plus, Sava 94  i Željo, te kladionice Meridian, oduzeo novac i artikle vrijednosti od oko 1.500 maraka.

 "Zbog sumnje da su obojica prije četiri dana teške krađe ponovili u još dvije trgovinske radnje, Sud je po prijedlogu Tužiteljstva odredio pritvor prvooptuženom u trajanju od mjesec dana.

 Sumnja se da su 9. prosinca njih dvojica, nakon neuspješnog pokušaja ponovnog provaljivanja u trgovinsku radnju Sava, provalili u radnju "Penzionerka", u sastavu marketa Željo, odakle su oduzeli cigarete i manji novčani iznos, a potom i u market Yimor, odakle su oduzeli metalnu kasu vrijednosti od oko 300 maraka, navode iz Tužiteljstva.

 Podsjećaju da je Muharem Kovačević još ranije procesuiran za slična kaznena djela teške krađe, između ostalog i zbog toga što je u lipnju protekle godine iz kuće starije osobe u Čađavcu kod Brčkog ukrao više od šest tisuća maraka.

 On je zajedno s još jednim suizvršiteljem, znajući da C.P. kojega su od ranije poznavali, u kući drži novac, s namjerom pribavljanja imovinske koristi prevarno ušao unutra.

 "Nakon što ih je oštećeni pokušao istjerati iz ruku su mu istrgnuli lovačku pušku, a novac pronašli i oduzeli. Obojica su krajem protekle godine osuđeni za tešku krađu izvršenu na drzak način, a protiv Kovačevića se u međuvremenu provelo još nekoliko postupaka za slična kaznena djela", navodi u priopćenju Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta