Bosna i Hercegovina     | 13.12.2019. 15:26 |

Bosna i Hercegovina preuzela predsjedavanje Američko-jadranskom poveljom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) - Delegacija Ministarstva vanjskih poslova BiH, u sastavu ambasador Almir Šahović, pomoćnik ministra za multilateralne odnose i Momir Brajić, šef Odsjeka za NATO i PfP, učestvovala je u Tirani, na sastanku ministara vanjskih poslova Američko-jadranske povelje. 

U svom obraćanju, pomoćnik ministra Šahović naglasio značaj koji BiH pridaje Američko-jadranskoj povelji, kao veoma važnom forumu za saradnju u oblasti odbrane i sigurnosti. 

Pomoćnik ministra ponovio je opredjeljenje BiH za dalje jačanje regionalne saradnje u svim domenima, s posebnim akcentom na potrebu bolje infrastrukturalne povezanosti. Također, kratko je predstavio i prioritete predstojećeg predsjedavanja Bosne i Hercegovine  Američko-jadranskom poveljom. 

Na sastanku u Tirani izvršena je i zvanična primopredaja predsjedavanja Američko-jadranskom poveljom s Albanije na BiH. Naša Zemlja će predsjedavati Američko-jadranskom poveljom tokom 2020. godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Konaković primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo