Bosna i Hercegovina     | 13.12.2019. 13:55 |

Europska unija donirala pet automobila Graničnoj policiji BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. prosinca (FENA) - Izaslanstvo Europske unije u BiH u petak je predalo ključeve pet novih Ford SUV automobila predstavnicima Granične policije BiH ukupne vrijednosti 124,200 eura.

Šef Sekcije operacija za pravosuđe, unutarnje poslove i reformu javne uprave uime Izaslanstva Europske unije Nicolas Bizel predao je ključeve zamjeniku direktora Granične policije BiH Fahrudin Halač, priopćeno je iz Granične policije BiH.

- Ovaj tip vozila uvelike će pomoći unaprjeđenju kapaciteta službenika Granične policije koji se suočavaju s izazovima migrantske krize - kazao je tom prigodom Halač.

Europska unija do sada je osigurala ukupno 36 milijuna eura bespovratnih sredstava za nastavak podrške Bosni i Hercegovini u području migracija i upravljanja granicama u kontekstu povećanog broja migranata i izbjeglica prisutnih u zemlji od kraja 2017. godine.

Dosadašnja pomoć osigurana sredstvima EU-a Graničnoj policiji BiH uključuje minibus vozilo donirano u veljači ove godine, kao i jačanje kapaciteta kroz financiranje smještaja policijskih službenika te plaćanje goriva za vozila koja koriste policijski službenici u redovitom obavljanju aktivnosti, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Sastanak ravnatelja Granične policije BiH sa šefom Odjela za vladavinu prava EU u BiH

Ravnatelj Granične policije BiH u studijskom posjetu Španjolskoj

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta