Bosna i Hercegovina     | 13.12.2019. 11:00 |

U Srebrenici naredne godine implementacija projekta Saudijskog fonda

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 13. decembra (FENA) - Delegacija Općine Srebrenica koju je predvodio načelnik Općine Mladen Grujičić, nedavno je boravila u posjeti predstavnicima Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije s kojima je razgovarao o realizaciji donacije Saudijskog fonda za razvoj Srebrenici.

-Konačno smo dobili saglasnost za dalje korake kada je u pitanju ovaj projekt. Naime, oni nemaju zamjerke na dokumentaciju koju smo im dostavili. Mi smo u tom paketu dokumenata poslali i tendersku dokumentaciju za tri lota, i to za nabavku građevinskog materijala za sanaciju i adaptaciju objekata, za izgradnju kompletnih kuća te za nabavku mehanizacije, to jest opreme za održivi povratak - rekao je Grujičić.

Ono što slijedi je, kazao je, raspisivanje tendera i odabir izvođača. Nakon toga će predstavnicima Saudijskog fonda ponovo biti dostavljen izvještaj radi dobivanja saglasnosti.

Implementacija ovog projekta je dogovorena za 2020. godinu.

- Pred nama je rok od 90 dana da raspišemo tendere i izaberemo izvođače. Ono što je bitno da javnost zna, jeste da taj novac od dva miliona maraka neće ići na račun Općine Srebrenica, nego će direktno ići izvođačima koji budu izabrani, što je olakšavajuća odgovornost za nas – podvlači Grujičić.

On je za 2020. godinu najavio realizaciju različitih projekata za koje je planirana investicija od tri miliona KM, a samim tim i otvaranje nekoliko manjih proizvodnih pogona i zapošljavanje ljudi.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vučić: Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus oko rezolucije o genocidu u Srebrenici

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu